dissabte, 17 d’abril del 2021

Inspiració en la red

En aquesta entrada m'agradaria presentar-vos alguns dels blogs, xats, i xarxes que utilitzo per buscar inspiració a l'hora de crear material per les meves classes. 

Un d'aquests blogs, que utilitzo a mode de consulta, és el blog de l'editorial Ñaque . Aquesta editorial està especialitzada en literatura teatral i tots els llibres que ofereixen estan escrits i dissenyats pels seus col·laboradors, pedagogs teatral amb una llarga experiència. Es va crear ja fa més de 25 anys arrel de la necessitat que tenien aquests docents a disposar de material de consulta i aprenentatge. Al no trobar el que necessitaven en el mercat, van decidir crear-lo i publicar-lo. En el seu blog pots trobar un munt d’articles que conviden a la reflexió, però també alguna que altra proposta d'activitat per dur a l'aula.

Hi ha una pàgina web molt interessant sobre teatre de ombres. Aquest recurs l'utilitzo bastant en les meves classes, sobretot amb els més petits o en grup inicial, que necessiten experimentar, jugar, i descobrir què és això del teatre. És fantàstic veure la de possibilitats que dona el joc de ombres i llums. N'estic enamorada. A la  sombrita té un apartat a la seva pàgina on comparteix amb els seus subscriptors recursos i idees per treballar a l'aula amb aquest recurs.  

I finalment no podia acabar aquesta entrada sense nomenar el fantàstic espai de "la casa del teatre Nu". Teatre Nu és una companyia de teatre familiar des de fa una pila d'anys. Ara en fa quatre o cinc van crear un espai creatiu que acull companyies, però que sobretot es llença de cap en la pedagogia teatral i convida a escoles i instituts a conèixer les interioritats del mon del teatre. De veritat, si sou mestres, aneu-hi, l'experiència pels vostres alumnes/as pot ser molt gratificant.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada