dijous, 8 d’abril del 2021

 EDICIÓ DE VÍDEOS

Heu treballat mai l'edició de vídeos? és una feina súper interessant que motiva als nanos (uns més que altres, tot s'ha de dir) i permet que cada ú agafi un rol diferent, davant la càmera, darrera la càmera, editant les imatges, editant el so, fent el màrqueting o difusió del resultat final, etc. Hi ha feina per tots els gustos! Jo, personalment, en les meves classes de teatre utilitzo molt aquest recurs per fomentar el treball en equip. I a més a més, és una manera d'aplicar un aprenentatge transversal, ja que s'adapta a qualsevol àrea curricular i pots treballar pràcticament tots els continguts.

Hi ha varies opcions i programes per editar vídeos, però jo personalment en faig servir dos:

Per una banda tenim el programa MOVI MAKER, un editor de vídeo creat per Microsoft i que normalment ja ve instal·lat en el paquet de Windows. És molt fàcil de fer servir i els nanos dominen de seguida el seu funcionament. En el meu cas l'hem utilitzat per:

- fer presentacions amb fotografies i música de fons

- editar vídeos d'algun exercici fet a classe

- editar curtmetratges de diferents temàtiques que hem treballat a l'aula.

- editar vídeos de contes per els més menuts.

 

Per una altra banda faig servir el SHOTCUT, un editor de vídeos una mica més complert que l'anterior amb el que pots aconseguir resultats força interessants i semi professionals. Aquest últim l'utilitzo normalment jo en particular, no l'he aplicat mai a l'aula, ja que és una mica més complex, però no descarto dedicar-hi alguna sessió en un futur amb els més grans de l'escola.






Comparteixo amb vosaltres un treball de l'aula de teatre on vam treballar l'expressió corporal i la igualtat de gènere reflexionant sobre les feines de casa. La consigna era reflexionar sobre quines feines de casa feien ells mateixos i si consideraven si eren masculines o femenines. Com veureu, els nanos van decidir gravar el treball amb una màscara neutra, ja que van arribar a la conclusió que les feines domèstiques no tenen gènere. 


https://vimeo.com/534608395


També comparteixo un dels primers vídeos que vaig editar durant el confinament del 2020 després de fer un curs online de shotcut. En aquells mesos treballava en una llar d'infants com a educadora de suport del torn de tarda, i vaig aprofitar per gravar, editar i enviar a les famílies diferents contes per fer més lleuger el confinament.




https://vimeo.com/534623373





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada